Vinylové podlahoviny

Jsou krásné, praktické, vysoce odolné a mají mnoho dalších předností. Vinylové podlahové krytiny nabízejí i širokou škálu dezénů a barev a své místo tak nacházejí i v obytných interiérech.

Vinylové podlahoviny zažívají v současnosti svůj boom. Obecně jde o tvrzené PVC podlahoviny, vinylem však v současnosti nazýváme heterogenní PVC podlahové krytiny, ty jsou tvořeny větším počtem různorodých vrstev. Na vrchu podkladové části je fotovrstva, která je překrytá nášlapnou transparentní plochou. Díky 3D technologii, využívající obousměrnou reliéfní ražbu, krytina tak získává zcela dokonalý prostorový vzhled vlnitého plechu, štípaného kamene, střešní krytiny a podobně.

Vinylové podlahoviny jsou vysoce odolné vůči mechanické zátěži, vlhkosti či vodě. Mají velmi dobré akustické a tepelně-izolační vlastnosti, jsou také vhodné do prostor, kde žijí osoby s alergií, nebo osoby s dýchacími potížemi. Vhodné jsou do dětských pokojů, ložnic, školek, škol, nebo nemocnic. Jsou také příjemné na pohled, působí teplým dojmem, dobře se po nich chodí. Velkou předností jsou velmi přirozené dezény v barvách i texturách dřeva, korku, kamene, kovu. Také zdařile imitují i lité epoxidové podlahy, dlažbu, umělý kámen a podobně. Věrohodnost vzhledu je umocněna také gravírováním, tedy povrchovou věrností k falešným materiálům. Dá se použít i tam, kde původní materiál nemůžeme z různých příčin využít. Pokud tedy nejsme zastánci výhradně přírodních materiálů, může nás odrazovat snad jen trošku vyšší cena, která je vykompenzována tím, že tento typ podlahoviny je prakticky navždy. Nebo alespoň do té doby, než se nám přestane líbit barva či vzor.